De stiut

Seful Politiei Romane, Liviu Popa a anuntat vineri seara ca regimul rutier va suporta o serie de modificari, amenzile pentru soferii indisciplinati devenind mai usturatoare, iar sistemul cu puncte urmand sa fie eliminat, permisele nemaiputand fi ridicate atat de usor.

Penalizarea cu puncte nu este un sistem eficient, a declarat Liviu Popa, acesta urmand sa fie eliminat pentru ca nu a produs nici un efect dorit.

El a spus ca vrea amenzi mult mai usturatoare pentru soferii ce comit nereguli la regimul vitezei, aratand ca “daca o persoana isi permite sa cumpere un bolid, poate sa-si ia si o amenda de 2.000 de euro”.

Pe de alta parte, Popa a spus ca permisele de conducere nu vor mai putea fi suspendate sau ridicate atat de usor, aratand ca pentru depasirea liniei continue, de exemplu, nu trebuie sa fie necesara o astfel de masura.

Totodata, Popa a spus ca vrea sa introduca legea raspunderii obiective, dupa modelul Ungariei, care la un an dupa adoptarea actului normativ si-a redus numarul accidentelor la nivelul anului 1964. Aceasta lege prevede ca tot ce inseamna raspundere contraventionala sa cada pe proprietarul masinii cu care s-a comis neregula, indiferent de cine o conduce. De asemenea, procesul verbal prin care se constata amenda este executoriu, neputand fi contestat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s