“Balaurul” Google…si “printesa” Motorola

Google cumpara Motorola Mobility Holdings pentru circa 12,5 miliarde de dolari, preluare care ii confera acces la patente in domeniul tehnologiei wireless, necesare pentru a concura mai eficient cu Apple pe piata smartphone.
Pretul convenit, de 40 de dolari pe actiune, este cu 63% peste cotatia inregistrata de titlurile Motorola la inchiderea tranzactiilor de vineri de la bursa din New York.
Actiunile Motorola au crescut cu 59% in urma anuntului, in timpul tranzactiilor electronice premergatoare deschiderii bursei new-yorkeze.
Google, al carui sistem de operare Android este instalat pe telefoane fabricate de Motorola Mobility si companii precum Samsung Electronics, a obtinut astfel patente necesare pentru a concura mai eficient iPhone-urile Apple.
“Angajamentul Motorola Mobility fata de Android a creat o potrivire naturala pentru cele doua companii. Impreuna vom crea experiente incredibile ce vor duce la o explozie a ecosistemului Android in beneficiul consumatorilor, partenerilor si dezvoltatorilor. Sunt bucuros sa-i intampin pe cei de la Motorola in familia noastra”, a declarat CEO-ul Google, Larry Page.
“Aceasta tranzactie ofera valoare semnificativa actionarilor Motorola Mobility si ofera noi oportunitati pentru angajatii, clientii si partenerii din intreaga lume. Avem un parteneriat activ cu Google in privinta dezvoltarii platformei Android si acum prin aceasta colaborare, vom fi capabili sa realizam produse si mai inovative si sa livram solutii de mobilitate superioare pentru device-urile si electrocasnicele noastre”, a declarat CEO-ul Motorola Mobility, Sanjay Jha.
La inceputul acestei luni, Google nu a reusit sa cumpere mii de patente de la compania falimentara Nortel.
Directorul juridic al Google, David Drummond, a acuzat Microsoft, Apple, Oracle si alte companii ca s-au coalizat pentru a impiedica ascensiunea Android, prin achizitia de pantente.
Tranzactia va fi finalizata la sfarsitul lui 2011 sau inceputul anului viitor, iar Motorola Mobility va fi condusa ca o afacere separata.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s